zondag, juli 31, 2005

FAHR 1


Nu ongeveer een jaar geleden werd het wagenpark verrijkt met een nuttig voertuig als je wat land hebt: een tractor met kiepwagen. Bij toeval maakte we kennis met monsieur Rifflard die nog wel een leuk trekkertje had staan.
Het was de Fahr 180 D uit 1956, een tweecylinder diesel zonder voorgloei en met kleplichters. Een heerlijk trekkertje, tenminste als ie eenmaal loopt. De startprocedure is nogal ingewikkeld en er is een goede kans dat ie gewoon geen zin heeft.
Wel heeft de Grand Vallee er een attractie bij: trekkerles. Veel vrienden hebben al een rondje gereden! Hieronder Ben.

Om het ding echt goed te kunnen gebruiken voor maaien en ploegen is een hef een vereiste. Bij dit type is dat als optie geleverd. Dit voorjaar heb ik er een gevonden. Hoop em deze vakantie te monteren. Zal wel wat worden! O ja en er gaat ook een goeie accu mee.

donderdag, juli 28, 2005

APK 3


Onze snoek was het laatst gekeurd in de zomer van 1999 en gisteren opnieuw goedgekeurd! Nu de volgende stap: het reisje naar Polen voor een facelift. Onze snoek heeft namelijk last van CORROSIE en wel in die mate dat een deel van het plaatwerk vervangen moet worden. De laatste jaren heb ik op beurzen zo nu en dan een deur o.i.d. gekocht. Het is de bedoeling dat de auto er zo uit komt te zien: We vertrekken zaterdag de 6e met de oude snoek, bakkie met de motor erop erachter! Tenminste als Harrie niet te ziek is want dan wordt het zondag of maandag. Harrie heeft namelijk kanker aan zijn oor en wordt daar volgende week vrijdag in Frankrijk door de vetinaire in Brunehamel aan geholpen. Het volgend bericht zal in de loop van de volgende week verschijnen en zal gaan over de Fahr.

maandag, juli 25, 2005

nieuws van het front


3 Weken niet geweest in de zomer. Eigenlijk kan dat niet! De tuin is een wildernis en je bent zo 2 dagen kwijt aan maaien en onkruid wieden. Het was een enerverend weekend waarin alles anders liep dan we hadden gepland. Dat heb je soms. Ik plaats hierboven, naast en onder een paar foto's van de tuin, de motor die weer onder het stof vandaan is gehaald en de keuken van het benedenhuis. Let niet op de vlekken. Wat vinden jullie van de tegels?

donderdag, juli 21, 2005

volgend bericht

maandag 25 juli volgt een nieuw bericht.

dinsdag, juli 19, 2005

APK 2

Afgekeurd, wat een anticlimax. Toch viel het op 1 punt na mee mee. Je moet weten de snoek rijdt op lpg. Voor de APK moeten ze ook het benzinesysteem testen. De benzine spoot eruit; ik heb het net zelf mogen bewonderen: het spoot eruit!Voor de rest de gebruikelijke puntjes.

Voor had ik een paar oude banden uit het archief gezet. Ondanks de leeftijd van minstens 20 jaar zagen ze er nog netjes uit. tevergeefs: linker voorband afgekeurd. Op de Gooiseweg knalt de rechterband uit elkaar! 2 nieuwe banden had ik toch nodig.
Wisselen van banden is altijd weer kicken: hoogste stand; pootje eronder; laagste stand en de wagen trekt keurig de wielen op; bandje wisselen; motor weer aan; pootje weg en ik ook weg.

maandag, juli 18, 2005

APK 1

Nou de snoek staat bij de garage. Nog even snel 2 lampjes verwisseld en de voorruitsproeier gevuld. Ze zijn er niet gek op bij de garage zo'n oud lijk.

Morgenmiddag kan ik hem halen. Ben benieuwd...

zondag, juli 17, 2005

Ligarex




De lekzak links achter is gemonteerd. Alle roestplekken onder de wagen achter en in de kofferbak kaal gemaakt en in de Hamerite gezet. Ziet er netjes uit. Is er iemand die dit spul gebruikt heeft bij de bestrijding van roest aan auto’s? Werkt het? Proefritje: loopt als brandweer onze barones! Onder in de gereedschapkist vond ik het Ligarex-setje. Het bestaat uit een rol staalband van ca. 5 mm breedte, plaatjes met een oog en een vierkant gaatje en een speciale tang. Met deze spullen heeft Citroën jaren alle slangen en rubbers vastgezet. ’t Is niet moeilijk maar je moet even weten hoe het moet. Daarvoor had ik jaren de gebruiksaanwijzigingen bewaard maar die zullen wel ergens in het archief liggen. Ik heb er niet naar gezocht maar ben gewoon gaan klooien. Hier komt het recept: je steekt het band je door het vierkante gat van het plaatje; ca 2 cm vouw je om. Daarna bind je de lange kant om de te fixeren slang; nog een keer door het gaatje en nog een keer eromheen. Er weer door en nu terugvouwen. Met de tang trek je nu het band strak waarbij je te tang afzet in het oogje. Is dat een beetje duidelijk? Hierbij de foto van de lekzak, je ziet de bandjes met het oogje zitten. If not clear let me know.

naam site


Daar zat dus een foutje in. Er ontbrak een 'u'. Hoop deze met dit bericht te verbeteren. Doe er ook nog beloofde foto bij van de keuken van het benedenhuis.

zaterdag, juli 16, 2005

Snoek



De Citroen ID 1970 heeft de laatste jaren wat weg staan kwijnen in de schuur in Frankrijk. Onder druk van de stijgende brandstofprijzen maar vooral omdat we um zo misten hebben we een paar weken geleden stof een uilepoep erafgewassen, accu opgeladen en het ding naar Nederland gereden voor een verse apk. Voordat het vehikel ter keuring kan worden aangeboden moeten een paar kleine reparaties worden gedaan waarvan bijgaande foto getuigd: 2 dagen op straat om de voorste stabilisatorstang te vervangen 14 dagen terug en morgen nog een lekzak achter. Het moet opvallen dat de lak niet helemaal niet meer jedat is. Als het goed is wordt daar ook iets aan gedaan de komende tijd maar daarover later meer..

Nog even over de bank



In 't Klooster is de oude bank terug van weggeweest. Het meubel is de afgelopen weken in Enschede geweest bij een bedrijf dat ik iedereen kan aanbevelen als je iets te stofferen hebt: kussenatelier Steffens. Vanmorgen werden we daar door drie generaties Steffens ontvangen en we gingen een nieuwe bank rijker terug naar huis. (via pa en ma Smit natuurlijk. Met hulp van Vincent, Mira, Youri, Camiel en een buurman is de bank via het balkon op zijn plaats gezet! Daar staat ie inmiddels al weer een paar uur en is door Harry ontdekt! (De vlekken zitten niet op de bank maar op de foto)

Grand Vallee Niews

Nou, met wat moeite ingelogged. De bank is er; doei

woensdag, juli 06, 2005

Grand Vallee 3 juli 2005

In het bovenhuis is rustig geweest de laatste tijd. Hieronder wat foto's uit de tuin. In het benedenhuis vorderen we stapje voor stapje. Ad heeft in de voorjaarsvakantie de slaapkamers en de badkamer gestuukt. De badkamers heeft hij daarna betegeld. In het voorjaar is er hard gewerkt o.a. met pinksteren met de vaste vriendenploeg met aanhang van Vincent. Er waren heel veel klussen en er is veel gedaan: zolder aftimmeren, electra aangesloten, geschilderd, balken schoonmaken in de voorkamer en niet te vergeten de muur en de hulp in de tuin boven. Begin juni zijn Hans en Peter een weekend geweest. de douchebak is geplaatst (en afgelopen weekend de wasbak) dit op hier en daar wat aanstippen en kitten is de badkamer nu echt klaar. Peter heeft verder heerlijk een stukje gemetseld. De laatste 2 weekend ben ik vooral bezig geweest met de keuken. Deze staat d.w.z. het fornuis is aangeloten en de spoelbak staat. We zijn begonnen met het tegelen van de muren van de keuken. Nu ligt het even stil. Dit weekend feest in Enschede ivm 60 jaar opa en oma getrouwd. Volgend weekend dienst. Dan nog twee heerlijke (maar veel te korte) weekenden in France en dan een hele maand vakantie!!!