vrijdag, januari 27, 2006

We schieten op

2e KAMERDe tijd vliegt. Het is al weer eind januari. Het is de bedoeling dat het benedenhuis in mei af is d.w.z. dan kunnen er gasten in wonen. De laatste maanden zijn we om de 14 dagen hier geweest. Korte, koude dagen dus binnen werken. Astrid steeds in de weer met verf: gelukkig is het huis goed warm te stoken met de houtkachel van Ruurd. Ik ben veel op zolder geweest om alle eindjes electra aan elkaar te knopen tot een overzichtelijk systeem. Daarnaast proberen we kamer voor kamer op orde te brengen. Badkamer en toilet zijn schoon en op 1 dingetje af: de muur moet nog gevoegd worden. Na de eerste (slaap-)kamer uit de vorige bijdrage is ook de tweede kamer aardig op weg waarna de derde (en grootste) kamer aan de beurt is. Ad komt over 3 weken de laatste kamer stuken. De keuken moet ingericht worden: dit weekend gaan we in Ad's loods deuren en laden voor in de keuken maken. De verwarming monteren wordt nog een behoorlijke klus. Verder nog muren witten, plafonds doen, de vloer in de woonkamer restaureren. Met de pasen komt een ploegje verder werken aan de muur! we beraden ons erop hoe we de opening kunnen vieren!

maandag, januari 09, 2006

Eerste Kamer


Allemaal een gelukkig en vooral gezond 2006! Dit weekend weer voorzichtig aan het werk gegaan in het benedenhuis. Met de feestdagen hebben we weinig gedaan en om eind april dat huis af te hebben moet er nog wel even gewerkt worden. Astrid heeft het middelste slaapkamertje onder handen genomen en ik moet zeggen: jullie kunnen er komen slapen! Ikzelf heb op zolder veel electraeindjes aan elkaar geknoopt en er een systeem van gemaakt dat een Franse keuring (hopelijk) kan doorstaan.

Hoewel zaterdag en zondag zonnig waren was het koud. het benedenhuis is met Ruurd's 'Oude Kachel' goed warm te stoken. Het bovenhuis duurt een dag maar dan is het er ook lekker warm.