maandag, april 26, 2010

Ontwikkeling(en) achterterrein










Enigszins bedroeft maar daarna toch wel blij hebben we dit weekeind na 14 jaar trouwe dienst van de 2 Traction Avants die in de achtertuin stonden te versterven. Met behulp van de grondwerker, die de vehikels geraffineerd op het autootje van de ijzerboer wist te deponeren zijn nu de laatste macraresten verdwenen.
De grondwerker heeft een groot deel van het achterrein opgeschoond. Voor de mensen die geholpen hebben de garage neer te zetten: de meeste bouwresten zijn nu weg en zoals je op de foto ziet is het gebouw onderdeel van het landschap geworden.
Facinerend was het opruimen van een forse hoeveelheid enorme boomstronken: een gat van 4x2 en 4 meter diep. Alles erin en dichtstampen.
Als laatste is de grond voor de nieuwe kapschuur geëgaliseerd. Volgende week wordt de vloer gestort waarna de borstwering wordt opgemetseld. Ik ga dan ook weer hout bestellen waarna planning voor de bouw kan worden gemaakt.



Langzaam maar zeker krijgt ook de moestuin verder vorm. De anti-teun-omheining is klaar. In de tuin is gepoot en gezaaid. Kruiden, groente en planten. Dat zal mooi worden deze zomer!

maandag, april 12, 2010

10.000 ste bezoeker van deze site

Nog ongeveer 400 bezoekers te gaan. Diegene die als 10.000 ste inlogt mag zich bij ons aanmelden. Hij of zij heeft recht op een gratis, geheel verzorgd werkweekend in Frankrijk!

vrijdag, april 09, 2010

Ploegen en fresen



Vandaag is Antoine geweest om de moestuin te reanimeren. Door andere activiteiten heeft ze zeker 5 jaar braak gelegen. Hoera binnenkort weer sla en boontjes uit eigen tuin!





maandag, april 05, 2010

Paaldansen

Terrein gedeeltelijk ontbost. Moest deze aktiviteit door regen staken. Ook geen paasvuur dit jaar.



Dankzij de regen kolom gemaakt en geplaatst ter ondersteuning van de vide. Lassen steun viel mee!