dinsdag, september 06, 2005

Paddestoelen


Een zeer goede reden om in augustus Polen en vooral de bosrijke gebieden te bezoeken zijn de paddestoelen. Overal worden grote hoeveelheden verse paddestoelen aangeboden: berkeboleten, eekhoorntjesbrood, cantharellen en kastanjeboleten. Zo ook op de markt van Rybnic. Daar een aantal keren royaal ingeslagen en bij de tent feest gevierd! Hansje, Paula, Marie en Dirk zullen zich de geur en smaak van een boterham met versgebakken paddestoelen op zondagmorgen zeker herrinneren!
Hieronder het recept:
Bak ui en onsje spek in boter in de koekepan. Paddestoelen schoonborstelen, verpierde stukken wegsnijden (bij sommige boletensoorten zijn de stelen van de wat grotere exemplaren wel es een beetje aangetast) en zonodig kleinmaken.
Op een laag vuurtje bakken: als je een geduldig iemand bent een kwartiertje anders wat korter! Uit de pan op een bruine boteham (mag best wat vettig zijn) en smullen maar! Voor meer info over wilde paddestoelen klik op de titel van deze bijdrage.

NB nooit paddestoelen eten waar je niet zeker van bent; er zijn een paar giftige soorten ook in de nederlandse bossen!

Geen opmerkingen: