dinsdag, september 27, 2005

Raar beest


Mijn zus vaart en ontdekte onlangs een specimen van een merkwaardig beest in de wei langs een of ander vaarwater in Noord-Holland. Wie weet wat het is?

2 opmerkingen:

Anoniem zei

een muildier?

Egbert zei

Nieuw zoogdier op Borneo ontdekt

Uitgegeven: 6 december 2005 07:12
Laatst gewijzigd: 6 december 2005 07:47
JAKARTA - Op het Indonesische eiland Borneo is mogelijk een nieuw zoogdier ontdekt. Het gaat om een vleeseter, iets groter dan een huiskat, met een donkerrode pels en een lange harige staart.

Het kan de eerste ontdekking van een zoogdier op Borneo in ruim honderd jaar zijn, meldde het Wereld Natuur Fonds dinsdag. Tussen 1994 en 2004 waren op het eiland al minstens 361 tot dan toe onbekende andere diersoorten beschreven.

Het nieuwe zoogdier was in 2003 twee keer 's nachts gefotografeerd door een automatische camera. Inwoners noch wetenschappers herkenden het dier met zijn kleine oren en grote achterpoten.

Of het inderdaad een nieuw zoogdier is, wordt pas duidelijk als een exemplaar is gevangen. Het dier is gefotografeerd in het nationale park Kayan Mentarang in de bergachtige jungle van Kalimantan, waar nog uitgestrekte regenwouden voorkomen.